SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030/006 | 4100 Berettyóújfalu Honvéd utca 11.

Intézmény logo

Berettyóújfalui SZC Bessenyei György Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Vendégtéri szaktechnikus

Vendégtéri szaktechnikus illusztráció

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak. Hatékonyan együttműködik a séffel a választék kialakításában.

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A végzett fiatalok számára nyitva áll az út a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kiváló kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • alkalmazza a működési szabályokat;
  • üzleti levelezést folytat;
  • kínálatot tervez, étlap-itallapot állít össze;
  • figyelemmel kíséri az árukészletet;
  • megköti a szállítási szerződéseket, megrendeléseket készít;
  • kapcsolatot tart a szállítókkal;
  • figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást;
  • biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit;
  • kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot;
  • ajánlatot készít megrendelők részére;
  • rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít;
  • árubeszerzési és árképzési tevékenységet végez;
  • nyilvántartja a készletszinteket és pénzügyi tranzakciókat;
  • tárgyal az ügyfelekkel;
  • kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli a felszolgáló- és konyhai személyzetet;
  • nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

A 8. osztályos tanulók jelentkezése az általános iskolán keresztül történik!

Tagozatkód: 0013

Turizmus-vendéglátás ágazat (16 fő)

Idegen nyelv: angol vagy német

Egyéb információk a tanulmányi területtel kapcsolatban:

Érettségi vizsga keretében megszerezhető szakképesítés: Vendégtéri szaktechnikus (510132308)

Írásbeli vizsga: nincs

Szóbeli meghallgatás: nincs

A felvételi eredmény megállapításának módja a pontszámítás: A 7. osztály évvégi és a 8. osztály félévvégi eredményei a következő tantárgyakból: Magyar nyelv és irodalom, Matematika, Történelem, Idegen nyelv, Földrajz

Kollégiumi elhelyezés: a városban van

További Információk álltalános iskolásoknak ITT

Szakma bemutató kisfilm


Partnereink

SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


Berettyóújfalui SZC Bessenyei György Technikum

4100 Berettyóújfalu Honvéd utca 11.

Telefon: +36 54/500-165, +36 54 / 402-094

E-mail: titkarsag@bessenyei.berettyoujfaluiszc.hu

OM azonosító: 203030/006

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000194


2024Berettyóújfalui SZC Bessenyei György Technikum